Dakota Fanning - Životopis

25. srpna 2009 v 10:45 | Verča a Áďa |  Dakota Fanning
Profese: Herečka

Věk: 15

Datum narození: 23.02.1994

Místo narození: Conyers, Georgia, USA

Znamení: Ryby

Životopis:


Dakota Fanning se narodila 23. února 1994 v Gorgii (USA). Má skandinávský původ. Naučila se číst ve dvou letech. Hereckou kariéru odstartovala v pěti letech reklamou na prací prášek. V současnosti je zřejmě nejobsazovanější a nejtalentovanější dětská herečka. Za jeden ze svých prvních filmů Jmenuji se Sam byla v sedmi letech nominována jako vůbec nejmladší herečka v historii na Screen Actors Guild Award.

Proroci odhadují, že nebude trvat moc dlouho, než získá první nominaci na Oscara - a cenu samotnou. Když si přišla na pódium pro cenu, byl mikrofon tak vysoko, že na něj samozřejmě nedosáhla. Cenu jí tehdy předával Orlando Bloom, a tak jí pomohl: celou dobu její děkovné řeči ji držel. Možná naschvál Dakota Fanning svůj proslov velmi natáhla...

Její mladší sestra Elle je taky herečka. Hrála mladší "verzi" Dakoty v Jmenuji se Sam nebo v Dveřích v podlaze. Dakota Fanning sbírá panenky a má domácí vzdělání. Její nejoblíbenější film je Jih proti Severu. Z hereček nejvíce obdivuje Meryl Streep a Hilary Swank. Vidět jste ji mohli vidět například ve filmech Válka světů, Hra na schovávanou, Muž v ohni, V pasti, seriálu Unesení a mnoha dalších

Filmografie:

Jako herečka
2009 -Koralína a svět za tajnými dveřmi (Coraline) role:: Coraline Jones
2009 -Nový Měsíc (New Moon) role:: Jane Volturiová
2009 -Push role:: Cassie Holmes
2006 -Šarlotina pavučinka (Charlotte's Web) role:: Fern
2005 -Snílek (Dreamer: Inspired by a True Story) role:: Cale Crane
2005 -Hra na schovávanou (Hide and Seek) role:: Emily Callaway
2005 -Lilo a Stitch 2: Stitch má mouchy (Lilo & Stitch 2: Stitch Has a Glitch) role:: Lilo
2005 -Válka světů (War of the Worlds) role:: Rachel Ferrier
2004 -In the Realms of the Unreal role:: Narrator / Vivian Girls
2004 -Muž v ohni (Man on Fire) role:: Pita
2003 -Kim Possible: Problém s časem (Kim Possible: A Sitch in Time) role:: Preschool Kim
2003 -Kocour (The Cat in the Hat) role:: Sally
2003 -Holky z lepší společnosti (Uptown Girls) role:: Lorraine "Ray" Schleine
2002 -Beyond the Sky role:: Allie Keys
2002 -O perníkové chaloupce (Hansel & Gretel) role:: Katie
2002 -Holka na roztrhání (Sweet Home Alabama) role:: Young Melanie
2002 -V pasti (Trapped) role:: Abigail Jennings
2001 -Jmenuji se Sam (I Am Sam) role:: Lucy Diamond Dawson
2001 -Supersvůdníci (Tomcats) role:: Little Girl in Park

Odkazy:

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama