Billy Burke - Životopis

22. srpna 2009 v 21:43 | Verča a Áďa |  Billy Burke
Profese: Herec, scénarista, producent, zpěvák, skladatel

Věk: 42

Datum narození: 25.11.1966

Místo narození: Bellingham, Washington, USA

Znamení: Střelec

Životopis:


Billy Burke se narodil a vyrostl v Bellinghamu ve státě Washington. Od mládí se věnoval hudbě. Hrál na kytaru, skládal písně a v devíti letech se začal věnovat zpěvu. V patnácti letech se stal členem kapely. Těch vystřídal postupem času několik a přitom se věnoval studiu dramatu na Western Washington University. Vystupoval v Seattlu v divadle Annex, A.H.A. a na festivale New City.
Ve filmu debutoval v nezávislém snímku Daredreamer v roce 1990 a po té se rozhodl přestěhovat do Los Angeles, aby podpořil svoji kariéru nejen v hraní ale i tu pěveckou.

Dále se objevil ve filmech jako Jane Austen's Mafia!, Marshal Law, Okrsek 49 nebo Chuť lásky se Selmou Blair a Morganem Freemanem. Objevil se také jako host několika televizních seriálů, nejvýznamnějším byla role Garyho Mathesona v seriálu 24. Zatím poslední velká role ho čekala ve filmu (resp. celé sáze) Twilight, kde si zahrál málomluvného otce hlavní hrdinky Belly.

Filmografie:

Jako herec
2008 -Stmívání (Twilight) role:: Charlie Swan
2008 -Smrt on-line (Untraceable) role:: Detective Eric Box
2007 -Chuť lásky (Feast of Love, The) role:: David Watson
2007 -Okamžik zlomu (Fracture) role:: Lt. Robert Nunally
2003 -Ztráta souvislostí (Lost Junction) role:: Jimmy McGee
2001 -24 hodin (24) role:: Gary Matheson
2001 -Tápání ve tmě (After Image) role:: Sammy
2001 -Největší riziko (Final Jeopardy) role:: Mike Chapman
2000 -Gilmorova děvčata (Gilmore Girls) role:: Alex Lesman
1998 -Nedívej se dolů (Don't Look Down) role:: Mark Engel
1998 -Hranice možností (Without Limits) role:: Kenny Moore
1997 -Parallel Lives role:: Marco
1996 -Gone in the Night role:: Rob Kinney
1996 -Marshal Law role:: Monk

Jako scénárista
2004 -Mrtví k snídani (Dead & Breakfast)

Odkazy:

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama