Ashley Greene - Životopis

22. srpna 2009 v 18:14 | Verča a Áďa |  Ashley Greene
Profese: Herečka, modelka

Věk: 22

Datum narození: 21.02.1987

Místo narození: Jacksonville, Florida, USA

Znamení: Ryby

Výška: 165 cm

Životopis:


Ashley Michele Greene je americká filmová herečka a modelka. Nejvíce ji proslavila role Alice Cullen ve filmu Stmívání.

Ashley se narodila v Jacksonville na Floridě Joe a Michele Greenovým.
Vyrůstala v Middleburgu a Jacksonvillu, pak odešla na Univerzitní křesťanskou školu, poté ještě na Wolfson High School, dyž byla v 10. třídě. V sedmnácti se odstěhovala do Los Angeles v Kalifornii zabývat se herectvím.

Má maldšího bratra jménem Joe, který bydlí stále se svými rodiči v Jacksonville.
Greeneová je dobrá kamarádka s herci z filmu Stmívání, s Kellanem Lutzem a Jacksonem Rathbonem.

Původně chtěla být Greeneová modelkou, ale bylo jí řečeno, že není dostatečně vysoká, a tak se měla prý spíše zaměřit na reklamy.
Po zahrání si v pár reklamách zjistila, že miluje herectví.

Přestože se její kariéra stále vyvíjí, hostovala již v mnoha populárních pořadech, jako například v Punk'd a Crossing Jordan, stejně jako v komerčních iPodeh. Greeneová si po velké přestávce zahrála ve filmu Stmívání, který byl natočen podle stejnojmenného bestselleru Sephenie Meyerové, jako upírka Alice Cullenová společně s Kellanem Lutzem, se kterým si zahraje i ve filmu Warrior.

Filmografie:

Jako herečka
2009 -Nový Měsíc (New Moon) role:: Alice Cullen
2009 -Summer role:: Summer
2008 -Stmívání (Twilight) role:: Alice Cullen
2007 -Král Kalifornie (King of California) role:: McDonald's Customer
2006 -Desire role:: Renata / ...

Odkazy:


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama